ישנם רבים שבוחרים לא לספר כי קרתה להם תאונת עבודה, מסיבות שונות. במאמר הבא נציג לכם את החשיבות של דיווח בזמן אמת על תאונת עבודה. נציג מהו חוק ההתיישנות במדינת ישראל ומהו טווח התיישנות אל מול חברות ביטוח שונות.
רבים בוחרים לא לדווח
אנשים רבים מרגישים לא בנוח לפנות אל הבוס. בסך הכל, קשה למדי לפנות למנהל או לבוס, איתו אתה עובד כבר שנים או אולי רק הכרתם לאחרונה, עם תלונה. אנשים רבים העידו, כי במצב של תאונת עבודה קלה, הם העדיפו 'לחסוך את הטרחה' ולא להציק לממונה עליהם וכך, לספוג את ההשלכות בעצמם.
ישנם אנשים שהעידו גם, כי לאחר הגשת דיווח על תאונה במקום העבודה, היחס כלפיהם השתנה והם ספגו פחות סבלנות או רגישות. לכן, רבים בוחרים לא להתלונן על תאונות עבודה. הבעיה היא, שהנזק לעתים יכול להחמיר ואתם עלולים לספוג עליכם את ההוצאות וההתמודדות עם הבעיה, על גבכם לבד.
למה חשוב לדווח בזמן?
הבעיה הראשונה היא שהמצב שלכם יכול להחמיר. זאת הסיבה, בגינה חשוב מאוד לקחת שירותים של עורך דין לתביעות חברות ביטוח. גם אם נפלתם ונקעתם את הרגל, אתם לא יכולים לדעת מהו הנזק המלא. לעיתים, יכולה להתרחש גם קריעה של גיד או מתיחה של שריר, או במקרים החמורים גם להוביל לשבר בקרסול שמתאחה לא נכון.
הנקודה היא, שאתם אף פעם לא יודעים מהו הנזק המלא, לאחר תאונה. לכן, חשוב לדווח כי קרתה לכם תאונת עבודה במקום ציבורי כמו בית חולים ומקום העבודה שלכם. כאשר אתם מדווחים בצורה רשמית על תאונה, יש לכך תיעוד והבטחה כי בעת הצורך, יהיה מי שיישא אחריות.
חוק התיישנות בישראל
חוק התיישבות של תאונות העבודה כיום במדינת ישראל, הוא לאחר שבע שנים. במדינת ישראל, אחרי שבע שנים ממועד תחילת הנזק, ישנה התיישנות על התאונה שחלה. זה אומר, שאם תדווחו על תאונת עבודה, שבע שנים לאחר המועד שבו היא קרתה, יהיה לכם מאוד קשה להוכיח כי הבעיה הפיזיולוגית היא בעקבותיה וכי מקום העבודה, הוא זה שצריך לשאת בהוצאות הכלכליות.
כך למשל, אם נגר מסוים עזב את מקום העבודה שלו ואחרי שש שנים גילה שיש לו בעיות שמיעה, שחלו בעקבות העבודה, הוא יצטרך לרוץ נגד הזמן טרם יכול חוק ההתיישנות.
התיישנות מול חברות הביטוח
במקרה של תביעה מול חברת ביטוח, חוק ההתיישנות הוא קצר יותר משבע השנים. המחוקק, בחר בעקבות שיקולים כלכליים, לקצר את תקופת ההתיישנות בתביעה אל מול חברת הביטוח. החוק קובע כי אחרי שלוש שנים מהמועד שבו חלה תאונת העבודה, לא יוכל אדם לתבוע את חברת הביטוח שלו. המטרה היא להגן על התובעים שבוחרים לתבוע מאוחר, במהלך שלושת השנים הראשונות, ולמנוע ממי שמדווח זמן רב מדי לאחר מועד התאונה.
מי שמעוניין להגיש תביעה לביטוח הלאומי צריך לעשות זאת בשניים עשר החודשים הראשונים, לאחר מועד התאונה. אחרי שנה ממועד התאונה, לא תוכלו להגיש תביעה לביטוח הלאומי כדי לקבל דמי מענק או קצבת נכות. גם בתביעות אלו, חשוב מאוד להיעזר בשירותים של עורך דין מקצועי.
