לפתוח עסק הוא מהלך לא פשוט בהתאם לתחום ולגודל שלו. כלומר, ככל שהוא כולל יותר עובדים, ספקים, ציוד והוצאות שוטפות כך יהיה קשה לנהל אותו ולכן תזדקקו לעזרה. למרות זאת, חשוב להתחיל בקטן ולהתפתח בהדרגה ובזהירות על מנת שהעסק יתרחב ויצליח. מה חשוב לדעת לפני שפותחים עסק – על כך במאמר הבא.
פתיחת תיק ברשויות המס והביטוח הלאומי
לפני שמתחילים לנהל עסק צריך לפתוח תיק במס הכנסה ובביטוח הלאומי ובמקרה של עוסק מורשה או חברה בע"מ גם במע"מ. ניתן לשער מה יהיה המחזור השנתי שלכם וכך לדעת אם תהיו עוסק פטור או מורשה. במידה והתחלתם כעוסק פטור והמחזור השנתי הגיע מעל 99,893 ש"ח (נכון לשנת 2022) תמיד תוכלו לעבור ולהיות עוסק מורשה.
מומלץ להיות עם אצבע על הדופק כאשר אתם מנהלים את הספרים עם ההכנסות וההוצאות שלכם או להסתייע ברואה חשבון מומחה שיפתח את התיקים במוסדות הממשלתיים, יגיש דו"חות שנתיים ויעקוב אחר המהלכים הפיננסיים כדי לייעץ לכם על הפעולות העתידיות. אינפורמציה נוספת ניתן לקבל באתר של יניב נשר משרד רואי חשבון.
פתיחת חשבון בנק עסקי
במקביל לפתיחת התיק ברשויות המס ובביטוח הלאומי יש להפיק בבית דפוס קבלות במקרה של עוסק פטור או חשבוניות במקרה של עוסק מורשה כדי שתתנהלו על פי החוק. ניתן אף לייצר קבלות או חשבוניות בצורה דיגיטלית ירוקה ולחסוך בנייר.
כמו כן, תצטרכו לפתוח חשבון בנק עסקי שאינו החשבון הפרטי שלכם כדי שלא תערבבו את הכספים. הפרישו לעצמכם משכורת בכל חודש והעבירו לחשבון הפרטי. גם את הכסף על ההוצאות של העסק תפדו דרך החשבון העסקי.
קבלו ייעוץ עסקי
מאחר ומדובר בעסק חדש תצטרכו ליווי צמוד ומקצועי. בהנחה ואתם יזמים, על מנת לפתח את הרעיונות שלכם תצטרכו לגייס משאבים ומימון, לכתוב תכנית עסקית עם חזון ומטרות ולדעת לשווק את הרעיונות הללו. ההתנהלות שלכם מבחינת זמן וכסף צריכה להיות יעילה ולכן הייעוץ העסקי יעשה לכם סדר. במקביל תוכלו ללמוד קורס של אסטרטגיה שיווקית לעסקים מתחילים ולעשות את זה לבד.
בכל מקרה צריכה להיות לכם מטרה ודרכי פעולה להגשים אותה כדי שהעסק שלכם יצליח. לתוך זה נכנס גם מודל לפעילות פיננסית נכונה ותכנית שיווקית.
הוצאת רישיון עסק
בהתאם לתחום העסק אותו אתם פותחים ייתכן ותצטרכו רישיון לעסק אותו תבקשו מהרשות המקומית. מדובר על עסקים המחויבים באישור של המשטרה, המשרד לאיכות הסביבה, משרד הבריאות, כיבוי אש וכד'. אלו הם עסקים טעוני רישוי.
ניהול ספרי חשבונות העסק
לסיכום, טרם הקמת העסק תצטרכו להתחבר למשרד רואי חשבון שיסייע לכם לנהל את החשבונות של העסק ולבצע את כל הפעולות במקום אחד. זה יכול להיות גוף חיצוני איתו תעבדו או מנהל חשבונות של העסק היושב בבית העסק. כך תוכלו לנהל בקלות את תזרים המזומנים, האשראי, הרווחים הגולמיים, הכנסות והוצאות, התנהלות מול ספקים, בנקים ועוד.
